Založ si blog

Hra čísel. Fakt alebo fikcia?

Dovolím si na začiatok roka malú hru s číslami, resp. úvahu nad číslami. NOVÝ ROK 2022 – má až tri dvojky. Číslo 22 je vraj číslom  SILY a ÚSPECHU.

Celé desaťročie je poznamenané číslom 2. K svojej úvahe som prevzala niečo z numerológie, ktorá považuje číslo 2 za vládcu emócií, citov, spolupráce a zjednocovania. K vláde emócii a citov by som pridala a zaželala  racio – silné rozumové chápanie. To by sa mi páčilo, to by som rok 2022 chválila. Rozhodne chcem veriť v silu čísel. Verím, že to bude fakt.

Viera je nesmierne dôležitá. Nemusí sa nevyhnutne týkať náboženstva. Ja osobne akceptujem slobodu náboženského vyznania. Ibaže, niekto iný nemusí veriť v žiadne náboženstvo, ale môžeme veriť v lepšie začiatky, v lásku, v úprimné priateľstvo… To všetko je fajn. Najdôležitejšia je však viera v seba samého.

Je úplne jedno o koho ide. Rovnako sa viera v seba samého vzťahuje na mladého i na staršieho, na silnejšieho i slabšieho… Dôležité je, aby  každý veril v seba, aby svoje sny menil na realitu. Ak by som to mala vyjadriť poeticky, tak poviem „zázraky sa nedejú, to my ukrývame zázraky v sebe“.

Rada sa nechám motivovať peknými a zmysluplnými myšlienkami. Rada ich aj používam.

Pred koncom roka som sa nechala motivovať myšlienkami FB stránky ODIN – ODKAZ PRE BUDÚCNOSŤ, o ktoré sa chcem s vami podeliť.

„Nezabudnite sa každý deň pozrieť šiestimi smermi:

1)  Dopredu, aby ste vedeli, kam smerujete.

2)  Späť, aby ste si spomenuli, odkiaľ ste prišli a vyhli sa chybám z minulosti.

3)  Dolu, aby ste sa uistili, že nestúpate po iných ľuďoch a nespôsobili si tým svoj pád.

4) Na bok, aby ste videli, kto je pri vás, aby vás podporil, alebo aby ste videli, kto potrebuje vašu pomoc.

5) Hore, aby ste nezabudli na to, že Boh má všetko pod kontrolou a že sa stará o všetko a o všetkých.

6) Do svojho vnútra, aby ste si pripomenuli, ako veľmi sa musíte zlepšiť…“

Predstavte si, že by sme takto spoločne a s týmito šiestimi pohľadmi vykročili v roku 2022 do každodenného života. Nič k tomu nepotrebujeme iba ochotu a veriť si, že to dokážeme. 

Želám nám všetkým, aby sme si dokázali v roku 2022 vytvoriť svoj vlastný rámec existencie podporovaný a upevňovaný rodinou, kde budeme žiť slobodne a bez strachu.

Ak chceme zmeniť svet, najskôr si musíme upratať v rodine.

Kráčajme s láskou v srdci a s odvahou riešiť všetky úlohy, ktoré sa nám postavia do cesty s aspektom na vlastné potreby a na potreby svojej rodiny. Rodina je najdôležitejšia. Nezabudnime ani na úctu životu i k prírode. Nezabudnime a podporujme svojich priateľov, lebo „PRIATEĽSTVO JE SÚČASŤOU ĽUDSKÉHO ŠŤASTIA.“ Naplňme tento krásny odkaz Jána Wericha.

 Poznámka: obrázok vyhotovený cez PowerPoint – autorka textu

Život a smrť – krehká hranica

15.04.2024

Existuje vôbec hranica medzi životom a smrťou? Nechcem navodiť situáciu filozofických, či náboženských otázok. Skôr sa chcem zamýšľať nad zlomovými životnými situáciami v dôsledku, ktorých život končí a nastáva smrť. Život je to najdrahšie, čo máme a dostaneme ho iba raz. Často sa stretávam sa tým, že ľudia prirovnávajú svoj život [...]

Propaganda, propaguj, rozširuj…

11.04.2024

Komu, čo vyhovuje to propaguje, rozširuje… Myslím si, že sa to týka aj volebného práva a práva mať názor. Mám pocit, že si to vysvetľujeme každý po svojom. „Volebné právo je všeobecné, rovné a priame, a vykonáva sa tajným hlasovaním. Podmienky výkonu volebného práva ustanoví zákon“ (Ústava SR). Názor – mienka, pohľad, [...]

ORCHIDEA – jemná krása

30.03.2024

Učarovala mi jemná krása orchidey. Nevynechám žiadnu príležitosť, a tak bolo úplne samozrejme, že som absolvovala cestu do Martina, do Slovenského národného múzea – Múzea Andreja Kmeťa, na výstavu pod názvom: Trópy v Turci – exotické orchidey. Potešenie pre oči i pre dušu. Orchidey sú stále žiadané interiérové rastliny v domácnosti, [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

anina

Svet robí cestu ľuďom, ktorí vedia kam idú. (Ralph Waldo Emerson)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 124
Celková čítanosť: 225348x
Priemerná čítanosť článkov: 1817x

Autor blogu